Retete de covrigi si covrigei

covrig

Covrigi cu sare sau susan

Ingrediente: 600g faina, 300ml lapte caldut, 2 lingurite sare
1 lingurita zahar, 1 ou intreg, 125g unt topit, 1 lingurita drojdie uscata, 1 ou, 1 lingura ulei.

Puneti toate ingredientele in masina de paine si faceti un aluat, pe care apoi il lasati la crescut.
Taiati aluatul in patru bucati si apoi fiecare bucata in alte 7-8 bucatele mici.
Rulati fiecare bucatica si o uniti bine la capete.
Intr-un vas, puneti la fiert apa. Cand apa fierbe, puneti pe rand la oparit, timp de 1-2 minute cate 3-4 covrigei. Cand se ridica la suprafata, ii scoateti la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa ce s-au scurs, ii asezati in tava pe care ati pregatit-o in prealabil cu hartie de pergament sau folie de silicon. Ungeti covrigeii cu ou batut cu o lingura de ulei si ii presarati cu sare sau susan.
Dati covrigeii la cuptorul incins, pana cand sunt frumos rumeniti.
Pofta buna!

Covrigi cu mac

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
800g Faina
3/4 dintr-un pachet de drojdie
250ml lapte caldut
o lingurita de sare
o jumatate de canita de ulei.

Mod de preparare:
Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul si se amesteca pana cand compozitia nu se mai lipeste de pereti vasului. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit,modelam covrigii si ii mai lasam cca 10 min la dospit gata modelati.
Se dau apoi in apa fiarta unul cate unul,se aseaza in tava,se presara mac si se dau la cuptor cca 20 min.la foc potrivit.

POFTA BUNA!

Covrigei vanilati

Ingrediente:
Lapte — 100 ml, faina — 250 g, miere — 50 g, zahar — 30 g, drojdie — 20 g, untura — 40 g, ulei — 30 ml, un ou, sare, 2 lingurite cu esenta de vanilie, 1/4 lingurita cu sare.

Mod de preparare:
Drojdia se dizolva în putin lapte si se lasa la cald. In restul de lapte se dizolva zaharul si vanilia. Separat, se amesteca untura cu uleiul, faina, sarea si oul. Se adauga, apoi, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata în lapte. Se amesteca totul, se framinta bine si se lasa o ora la cald. Apoi, din aluat se face rulou subtire clin care se modeleaza covrigei. Se ung cu miere amestecata cu doua linguri de apa.
Covrigeii se pun într-o tava tapetata cu faina si se coc în cuptor, Ia foc potrivit..
covrigi susan

Keywords: reteta covrigi, retete covrigei, retete covrigi, reteta covrigei, covrigi, covrigei.